Tove Jansson seura

Tove Jansson -seura ry.
info@tovejanssonseura.fi

4.5.2019

Muumimuseossa avautuu huhtikuun lopulla uusi näyttely, Muumianimaatiot - Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta, joka esittelee muumianimaatioita ja niiden historiaa 60 vuoden ajalta.
Suuntaamme Tampereelle tutustumaan näyttelyyn ja museoon oppaan johdolla lauantaina 4.5. Koska retkeily on hauskinta yhdessä, voit ottaa mukaan myös kaverin.

Opastettu kierros alkaa klo 11.45, tapaamme museon aulassa 11.30. Museon pääsylippu on omakustanteinen. Museoon pääsee ilmaiseksi Museokortilla sekä Aktiivipassilla tai maksamalla 12€ aikuiset ja 6€ 3-17v. lapset. Opastuksen jälkiruoaksi nautimme yhdessä pannukakkua ja kahvia tai mehua. Osallistumismaksu 10€ henkilöltä varausmaksuna ja pienenä omavastuuosuutena. Summa sisältää opastuksen ja pannukakun.

Yhteiseen retkeen sopii toki myös yhteinen matka. Yhteislähtöä kaipaaville sopivin kulkuväline on Helsingistä klo 9.24 lähtevä InterCity-juna. Lippu on omakustanteinen ja sitä edullisempi, mitä aiemmin sen hankkii. Lähtölaiturilla tavataan! Muutkin kuin junantuomat tapaamme museon aulassa klo 11.30. Museo sijaitsee Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55, Tampere).
Retki ei tietenkään ole retki ilman eväitä, eikä pannukakku välttämättä täytä koko vatsaa. Oma eväsnyytti on sallittu muttei välttämätön: Muumimuseon vieressä sijaitseva ravintola Tuhto tarjoaa brunssia klo 12-15. Brunssin hinta on 25 € ja se on omakustanteinen.

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla pannukakkumaksu 10€/ retkeläinen maanantaihin 22.4. mennessä Annikki Vähätalon tilille FI87 8000 6710 0454 93. Viestiksi vastaanottajalle retkeläisten nimet. Jos retkestä on kysyttävää, Annikin tavoittaa numerosta 0504672686 tai osoitteesta annikki.vahatalo(at)elisanet.fi

Muminmuseet öppnar en ny utställning i slutet av april Muminanimationerna - Äventyr och trygghetskänsla, vilken presenterar muminanimationer och deras historia under 60 års tid.
Den 4. maj styr vi mot Tammerfors för att bekanta oss med utställningen och museet under ledning av en guide. Eftersom utfärder är trevligast tillsammans, kan Du ta med en kompis.

Den guidade turen börjar kl 11:45 och vi träffas i museets aula 11:30. Museets biljett betalar Du själv; biljetten kostar 12 € för vuxna och 6 € för barn 3 - 17 år. Gratis inträde med Museikortet och Aktiivipassi. Som efterrätt avnjuter vi tillsammans pannkaka och kaffe eller saft. Deltagaravgiften är 10 € per person som reserveringsavgift och liten självriskandel. Summan innefattar guidning och pannkaka.

Till en gemensam utfärd passar naturligtvis också en gemensam resa. För de som vill resa tillsammans är det bästa trafikmedlet InterCity tåget som avgår kl 9:24 från Helsingfors. Biljetten betalar Du själv o den är billigare ju tidigare Du köper den. Vi ses på avgångsplattformen. De som inte kommer med tåg träffar vi i museets aula kl 11:30. Museet finns Tammerforshuset (Yliopistonkatu 55, Tammerfors).

Utfärden är naturligtvis ingen utfärd utan vägkost och pannkaka fyller inte nödvändigtvis hela magen. Egen vägkost är tillåten men inte nödvändig. Restaurang Tuhto bredvid Muminmuseet serverar brunch kl 12-15. Priset är 25 € och den betalar deltagarna själv.

Bindande anmälning sker genom att betala pannkaksavgiften 10 €/deltagare senast den 22.4. på Annikki Vähätalos konto FI87 8000 6710 0454 93. Skriv som meddelande deltagarnas namn. Ifall Du vill fråga något är Annikki anträffbar på numret 0504672686 eller adressen annikki.vahatalo(at)elisanet.fi.

Uudet nettisivut

Seuramme tekee pahraillaan uusia nettisivuja. Uusien sivujen valmistumista odotellessa kannattaa käydä tutustumassa seuramme Facebook-sivuilla. Tulevista tapahtumista tiedotamme myös uutiskirjeissämme.

Oletko seuramme jäsen, mutta et saanut uusinta jäsenkirjettämme?
Olisitko ystävällinen ja ilmoittaisit asiasta osoitteeseen info@tovejanssonseura.fi

HTML hit counter - Quick-counter.net