Tove Jansson seura

Tove Jansson -seura ry.
info@tovejanssonseura.fi

Teatterimuseon näyttely 14.9.2016

Iloisina kutsumme teidät syksyiltana tutustumaan Teatterimuseon näyttelyyn Muumit teatterissa. Muumit ovat esiintyneet näyttämöllä yli 20 kertaa. Näytteillä on ainutlaatuista aineistoa, esimerkiksi pukuja ja rekvisiittaa ihan ensimmäisestä muuminäytelmästä vuodelta 1949. Muumien lisäksi näyttelyssä tutustutaan Tove Janssonin muihin teatteritöihin. Museoilta on keskiviikkona 28.9. klo 18 ja mukaan mahtuu 20 jäsenmaksun maksanutta seuralaista. Teatterimuseo sijaitsee Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1, Helsinki. Seura tarjoaa pääsymaksut ja opastuksen. Ilmoittaudu viimeistään 14.9. Evalle eva.monthen@saunalahti.fi. Mikäli ilmoittuneiden määrä ylittää osallistujamäärän, arvomme osallistujat.

Glatt bjuder vi in er till att en höstkväll bekanta er med Teatermuseéts utställning Mumin på teatern. Mumin har framträtt på scen över 20 gånger. Utställt finns ett unikt material tex dräkter och rekvisita från den första muminutställningen från år 1949. Förutom mumin får vi bekanta oss med Tove Janssons andra teaterarbeten på utställningen. Museékvällen är onsdagen den 28.9. kl 18 och tjugo medlemmar som betalt sin medlemsavgift ryms med. Teatermuseét finns i Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1, Helsingfors. Sällskapet bjuder på inträdesavgift och guidning. Anmäl Dig senast den 14.9. till Eva eva.monthen@saunalahti.fi. Ifall anmälningarna är fler än deltagarplatserna lottar vi deltagarna.

LILLA TOVES SKOLVÄG

Vi gjorde promenadrutten lik Toves väg hemifrån Lotsgatan till skolan på Högbergsgatan. På vägen finns lekplatser och vyer, som fanns redan på 1920-talet när Tove själv gick på dessa stigar. I Esplanadparken ser vi också springbrunnar som Toves pappas, bildkonstnären Viktor Janssons gjort. Vedkajen, Svenska Teatern, Observatoriet och Ateneum, där Tove studerade, är också utmärkta på kartan. Vi har sökt texter som passar till platserna från Toves böcker och noveller. Citat som beskriver arbete, kärlek och andra känslor. Stämningar hemifrån och från parker, skridskoplanen och vårnätter i staden.
Lilla Toves Solväg  (pdf)

Liity seuran jäseneksi !

Tove Jansson -seura järjestää näyttelyitä, retkiä ja kirjallisuustilaisuuksia tovejanssonmaisessa hengessä. Jäseneksi voit liittyä täyttämällä oheinen yhteystietolomake ja maksamalla 15 euron vuosimaksun.

Liity jäseneksi »

HTML hit counter - Quick-counter.net