Tove Jansson seura

Tove Jansson -seura ry.
info@tovejanssonseura.fi

Ajankohtaista

Hieno vuosi kierähtää jälleen lopuilleen. Olemme tutustuneet Toven tuotantoon ja elämään uusista kulmista, nauttineet teatterista ja maalauksista, tutkineet arkkitehtuuria, lukeneet yhdessä ja maistelleet viskiä. Kiitos kaikille seuramme jäsenille iloisista ja kiinnostavista kohtaamisista. Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna!

Ett fint år går igen mot sitt slut. Vi har bekantat oss med Toves produktion och liv ur nya vinklar, njutit av teater och målningar, undersökt arkitektur, läst tillsammans och provsmakat på whisky. Tack till alla vår medlemmar för glada och intressanta möten. Vi hoppas vi ses igen nästa år!

Vinkkejä joululomalle

Seuramme on äskettäin saanut tietoa varsin kiintoisasta kulttuuriaarteesta. Lallukan taiteilijakodissa on aikoinaan ilmestynyt Naukuja-niminen lehti, jota sekä Ham että Tove ovat kuvittaneet. Muutamissa kuvissa näkyy enteitä hyvinkin tutuista tarinoista ja hahmoista. Lehdet kuuluvat Kansallisgallerian kokoelmiin, mutta muutama numero löytyy digitoituna osoitteesta http://lallukkasaatio.net/naukuja/. Kannattaa tutustua!

Muistutamme myös, että suomalais-puolalainen muumianimaatio Muumien taikatalvi, joka pohjautuu pääosin Taikatalvi-kirjaan, saa ensi-iltansa 1.12.2017 suomen-, ruotsin- ja saamenkielisenä sekä kuvatulkattuna näkövammaisille katsojille. Muumien taikatalvi on toteutettu nukkeanimaatiomateriaalista, jonka Jupiter Film ja Film Polski ovat alun perin tuottaneet 1980-luvulla. Elokuvan hahmot ja tarina on puhallettu uuteen eloon alkuperäistä kunnioittaen. Elokuvassa on mukana myös joulunovelli Kuusi. Tämä on varmasti upea elämys sekä lapsille että aikuisille.

Tips för jullovet

Vårt sällskap har nyligen fått höra om en mycket intressant kulturskatt. Konstnärshemmet Lallukka har i tiderna publicerat en tidning som hette Naukuja, som både Ham och Tove har illustrerat. På några av bilderna syns tecken på mycket kända historier och figurer. Tidningen finns i Nationalgalleriets samlingar men några nummer finns i digital form på adressen http://lallukkasaatio.net/naukuja/. Det lönar sig att bekanta sig med dem!

Vi påminner också om att den finsk-polska muminanimationen Trollvinter i Mumindalen, som huvudsakligen baserar sig på boken Trollvinter, har premiär 1.12.2017 på finska, svenska och same samt bildtolkad för synskadade tittare. Mumins trollvinter har förverkligats med hjälp av det dockanimationsmaterial som Jupiter Film och Film Polski ursprungligen producerade på 1980-talet. Filmens figurer och berättelse har fått nytt liv med respekt för det ursprungliga. I filmen finns också julnovellen Granen. Det här är säkert en fin upplevelse för både barn och vuxna.

Oletko seuramme jäsen, mutta et saanut uusinta jäsenkirjettämme?
Olisitko ystävällinen ja ilmoittaisit asiasta osoitteeseen info@tovejanssonseura.fi

HTML hit counter - Quick-counter.net