Tove Jansson seura
info@tovejanssonseura.fi

Uutiskirjeet

02.11.2009: Tove Jansson -seura ry:n uutiskirje 4/2009

Ensimmäinen luku (jossa siirrytään uuteen aikakauteen)

Kevätkokous pidettiin ja jäljelle jäi vanha hallitus ja pikku Myyn tyhjät saappaat. Hallitus on nyt järjestäytynyt ja on valinnasta innostuneena avannut kesäkuun alussa seuran uudet nettisivut. Sieltä löydät tietoa Tove Janssonista ja häneen liittyvistä paikoista, seuran tapahtumista ja tietysti myös seuran uutiskirjeet. Sivuston osoite on www.tovejanssonseura.fi. Jos Sinulla on hyviä ideoita sivuston sisällöstä tai muuten vain kommentteja siihen liittyen, kerrothan! Seuran sähköpostiosoite on hallitus@tovejanssonseura.fi.

Toinen luku (jossa valmistaudutaan suureen juhlaan)

Suuri kesäjuhla vietetään sunnuntaina 9.8. Toven Janssonin syntymäpäivänä. Paikka on perinteisesti vapaa kunhan se liittyy iloon ja juhlaan. Vie perheesi synttärilounaalle, rakkaasi synttäripiknikille meren rannalle tai isoäitisi synttärikakulle kahvilaan. Jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan viettää Tove Janssonin syntymäpäivää. Olemme nettisivuilla listanneet Tove Janssoniin liittyviä paikkoja www.tovejanssonseura.fi/tove+jansson/tove+janssoniin+liittyvia+paikkoja, joissa voit syntymäpäivän kunniaksi pistäytyä jättämässä aurinkokukan.

Jos haluat voit osallistua yhteiseen Tove Jansson-seuran juhlintaan. Voit liittyä joukkoon Tove Janssonin ateljeekodin edessä, osoitteessa Ullanlinnankatu 1, 00130 Helsinki. Siellä tapaamme klo 11.00. Ota auringonkukka mukaan! Kukittamisen jälkeen synttärikahvit vietetään halukkaiden kesken Café Ursulassa (Ehrenströmintie 3, 00140 Helsinki).

Kolmas luku (jossa puhutaan palkitsemisesta)

Vuoden alussa käynnistetty Tove Jansson seuran jäsenmaksun kerääminen on edennyt ja tuottanut hieman tulostakin. Edelleen keräys on auki. Seuran jäsenmaksu on 10 €. Muista, että jos antaa jostain josta pitää, sen saa kymmenkertaisesti takaisin ja tuntee itsensä ihanaksi jälkeenpäin. OP-Pankin tilillemme 572068-278017 (Suomesta maksettaessa) tai 572068-20078017 (ulkomailta maksettaessa). Kirjoita viestiksi kaikkien niiden jäsenten nimet, joiden puolesta maksat!

Neljäs luku (jossa suunnitellaan penkkiä)

Toivotko Sinäkin, että Helsingistä löytyisi puisto, joka on nimetty Tove Janssonin mukaan? Seuran hallitus on tehnyt aloitteen Helsingin kaupunginhallitukselle Tove Jansson -nimen lisäämiseksi Helsingin nimistöön ja aloite on toimitettu valmisteltavaksi nimistötoimikunnalla 9.6.2009. Aloitteessa ehdotamme Katajanokan puiston, Design museon edessä olevan puiston tai Kapteenikadun puiston uudelleen nimeämistä Toven Janssonin puistoksi. Nämä puistot liittyvät kaikki tavallaan Tove Janssonin elämään.

HTML hit counter - Quick-counter.net